Deelnemen

Bedrijven gevestigd in de gemeenten Bedum, De Marne, Eemsmond, Groningen, Midden-Groningen, Oldambt, Ten Boer, Westerkwartier en Winsum kunnen deelnemen aan de CleanCampagne.

Hoe werkt het?

Bij deelname aan de CleanCampagne ontvangt u een maatwerkadvies om de energieprestatie van uw bedrijf te verbeteren. We werken hiervoor samen met onafhankelijke energieadviseurs. U krijgt inzicht in te treffen energiemaatregelen, kosten, baten en terugverdientijden. We kijken naar energiebesparing, duurzame opwekking, aardgasvrij en energieneutraal. Dit advies landt in een Plan van Aanpak specifiek voor uw bedrijf. Daarmee kunt u vervolgens aan de slag. Onder de Clean Wegwijzer vindt u een aantal organisaties en tools die u daarbij helpen.

 


Deelname aan de CleanCampagne kost u in principe niets. U betaalt alleen voor het Plan van Aanpak dat we voor u opstellen, maar verdient de kosten hiervoor terug met de te treffen maatregelen. De hoogte van de kosten hangen mede af van de omvang en werkzaamheden van uw bedrijf en uw wensen; maatwerk dus. We hebben een netwerk van energieadviseurs voor u klaarstaan. De adviseur maakt één-op-één prijsafspraken met uw bedrijf voor de opdracht.

 In gemeenten die deelnemen aan de Clean Campagne kunnen ondernemers binnenkort bezoek verwachten van het bevoegd gezag om te beoordelen op zij voldoen aan de wetgeving. Lees er hier meer over.

 

 


De Natuur en Milieufederatie Groningen onderhoudt nauwe contacten met het bevoegd gezag. Het Plan van Aanpak dat we opleveren, stuurt u aan het bevoegd gezag. Deelnemers aan de CleanCampagne krijgen dan niet meteen een toezichthouder op de stoep. U bent immers al serieus bezig met verbeteren van uw bedrijf! Toezicht zal plaatsvinden in de vorm van procesbewaking: komt u de afspraken uit het Plan van Aanpak na.

 

 

“Met de CleanCampagne wint niet alleen uw bedrijfsresultaat, maar ook het comfort en het binnenklimaat van uw bedrijfspand.”

 

De voordelen op een rijtje

  • Inzicht in de energieprestatie van uw bedrijf
  • Maatwerkadvies op verbeteren energieprestatie met kosten, baten en terugverdientijd
  • Brede advisering, niet alleen op energiebesparing
  • Voorsorteren op de toekomst: uiteindelijk gaan we richting aardgasvrij en energieneutraal
  • Invulling geven aan wettelijke verplichtingen
  • Meer regie over het moment waarop een maatregel wordt uitgevoerd, flexibiliteit
  • Achteraan in prioritering toezicht bevoegd gezag (zie ‘Wettelijke verplichting’)
  • Informatie over mogelijke vervolgstappen in de uitvoering
  • Exposure van uw bedrijf: Bedrijven die werk maken van energiebesparing zetten we in het zonnetje: positieve verhalen delen we met andere ondernemers.