Deelnemen

Bedrijven gevestigd in de gemeenten Groningen/Ten Boer, Het Hogeland, Midden-Groningen, Oldambt en Westerkwartier kunnen deelnemen aan de CleanCampagne.

Hoe werkt het?

Bij deelname aan de CleanCampagne ontvang je een maatwerkadvies om de energieprestatie van jouw bedrijf te verbeteren. We werken hiervoor samen met onafhankelijke energieadviseurs. Je krijgt inzicht in te treffen energiemaatregelen, kosten, baten en terugverdientijden. We kijken naar energiebesparing, duurzame opwekking, aardgasvrij en energieneutraal. Dit advies landt in een Plan van Aanpak specifiek voor jouw bedrijf. Daarmee kun je vervolgens aan de slag. Onder de Clean Wegwijzer vind je een aantal organisaties en tools die je daarbij helpen.

 


Deelname aan de CleanCampagne kost je in principe niets. Je betaalt alleen voor het Plan van Aanpak dat we voor je opstellen, maar verdient de kosten hiervoor terug met de te treffen maatregelen. De hoogte van de kosten hangen mede af van de omvang en werkzaamheden van jouw bedrijf en jouw wensen; maatwerk dus. We hebben een netwerk van energieadviseurs voor je klaarstaan. De adviseur maakt één-op-één prijsafspraken met jouw bedrijf voor de opdracht.

 



In gemeenten die deelnemen aan de CleanCampagne kunnen ondernemers binnenkort bezoek verwachten van het bevoegd gezag om te beoordelen op zij voldoen aan de wetgeving. Lees er hier meer over.

 

 


De Natuur en Milieufederatie Groningen onderhoudt nauwe contacten met het bevoegd gezag. Het Plan van Aanpak dat we opleveren, stuur je aan het bevoegd gezag. Deelnemers aan de CleanCampagne krijgen dan niet meteen een toezichthouder op de stoep. Je bent immers al serieus bezig met verbeteren van jouw bedrijf! Toezicht zal plaatsvinden in de vorm van procesbewaking: kom je de afspraken uit het Plan van Aanpak na.

 

 

“Met de CleanCampagne wint niet alleen je bedrijfsresultaat, maar ook het comfort en het binnenklimaat van jouw bedrijfspand.”

 

De voordelen op een rijtje

  • Inzicht in de energieprestatie van jouw bedrijf
  • Maatwerkadvies op verbeteren energieprestatie met kosten, baten en terugverdientijd
  • Brede advisering, niet alleen op energiebesparing
  • Voorsorteren op de toekomst: uiteindelijk gaan we richting aardgasvrij en energieneutraal
  • Invulling geven aan wettelijke verplichtingen
  • Meer regie over het moment waarop een maatregel wordt uitgevoerd, flexibiliteit
  • Achteraan in prioritering toezicht bevoegd gezag (zie ‘Wettelijke verplichting’)
  • Informatie over mogelijke vervolgstappen in de uitvoering
  • Exposure van jouw bedrijf: Bedrijven die werk maken van energiebesparing zetten we in het zonnetje: positieve verhalen delen we met andere ondernemers.