Monitoring

  Energielabel
Een energielabel laat de energieprestatie van het gebouw zien. Daarnaast geeft het een suggestie voor te treffen energiemaatregelen. Bij verkoop, verhuur of oplevering van utiliteitsgebouwen is voor een aantal gebouwfuncties sinds 1 januari 2008 een geldig energielabel verplicht. De adviseurs van de CleanCampagne kunnen een energielabel voor u regelen, neem [contact] met ons op. Meer informatie over het energielabel.

  Energieregistratie- en bewakingssysteem (EBS)
Met een energieregistratie- en bewakingssysteem kunt op eenvoudige wijze zien wat uw energiegebruik is, hoe dat over de dag verloopt en hoe u door slimmere instellingen energie kunt besparen. Er zijn verschillende EBS op de markt. Het Activiteitenbesluit verplicht een EBS voor een aantal gebouwfuncties. Meer informatie over het EBS.

  Slimme meter voor MKB
De slimme meter is direct online af te lezen en geeft inzicht in het energieverbruik van uw bedrijf. Zo kunt u eenvoudig zien waar nog kansen liggen om energie te besparen. De meter wordt geïnstalleerd door uw netbeheerder. Meer informatie over de slimme meter.

  Sustainable Buildings
Sustainable Buildings is een energiemanagementsysteem voor energiemonitoring en gebouwbeheer door middel van kunstmatige intelligentie. Dit kan gekoppeld worden aan een dashboard om management en medewerkers bewust te maken. Meer informatie over Sutsainable Buildings.

  Milieubarometer
De Milieubarometer meet de milieuprestatie en CO2-footprint van uw bedrijf. Naast inzicht in uw energieverbruik, rapporteert u met de tool over de uitvoering van wettelijk erkende maatregelen. De gemeenten Groningen, Ten Boer en Zuidhorn bieden een gratis startabonnement aan voor hun bedrijven. De adviseurs van de CleanCampagne helpen u desgewenst met het invullen van de Milieubarometer. Meer informatie over de Milieubarometer.