Monitoring

  Energielabel
Een energielabel laat de energieprestatie van het gebouw zien. Daarnaast geeft het een suggestie voor te treffen energiemaatregelen. Bij verkoop, verhuur of oplevering van utiliteitsgebouwen is voor een aantal gebouwfuncties sinds 1 januari 2008 een geldig energielabel verplicht. De adviseurs van de CleanCampagne kunnen een energielabel voor je regelen, neem contact met ons op. Meer informatie over het energielabel.


  Energieregistratie- en bewakingssysteem (EBS)

Met een energieregistratie- en bewakingssysteem kun je op eenvoudige wijze zien wat je energiegebruik is, hoe dat over de dag verloopt en hoe je door slimmere instellingen energie kunt besparen. Er zijn verschillende EBS op de markt. Het Activiteitenbesluit verplicht een EBS voor een aantal gebouwfuncties. Meer informatie over het EBS.


  Slimme meter voor MKB

De slimme meter is direct online af te lezen en geeft inzicht in het energieverbruik van je bedrijf. Zo kun je eenvoudig zien waar nog kansen liggen om energie te besparen. De meter wordt geïnstalleerd door je netbeheerder. Meer informatie over de slimme meter.


  Sustainable Buildings

Sustainable Buildings is een energiemanagementsysteem voor energiemonitoring en gebouwbeheer door middel van kunstmatige intelligentie. Dit kan gekoppeld worden aan een dashboard om management en medewerkers bewust te maken. Meer informatie over Sustainable Buildings.


  Milieubarometer

De Milieubarometer meet de milieuprestatie en CO2-footprint van je bedrijf. Naast inzicht in je energieverbruik, rapporteer je met de tool over de uitvoering van wettelijk erkende maatregelen. De gemeenten Groningen, Ten Boer en Zuidhorn bieden een gratis startabonnement aan voor hun bedrijven. De adviseurs van de CleanCampagne helpen je desgewenst met het invullen van de Milieubarometer. Meer informatie over de Milieubarometer.


  CO2-calculator

De CO2-footprint van het Klimaatplein is een gratis tool die een bedrijf inzicht geeft in de milieudruk die ontstaat als gevolg van zijn bedrijfsvoering. Hierdoor kun je gemakkelijker bepalen welke stappen je moet ondernemen om de footprint te verkleinen. Door de calculator jaarlijks in te vullen, is ook het resultaat van de uitgevoerde energie-maatregelen te zien. Meer informatie over de CO2-footprint-calulator.