27 september: Kick off CleanCampagne in EnergyBarnAls uw bedrijf valt onder de energiebesparingsverplichting uit de Wet milieubeheer dan heeft u hierover van het bevoegd gezag een brief ontvangen of ontvangt u deze binnenkort. Hierin wordt u geïnformeerd over wat de verplichting voor u inhoudt. De Natuur en Milieufederatie Groningen (NMG) biedt bedrijven de mogelijkheid het optimale uit deze situatie te halen door mee te doen met de CleanCampagne.

Tijdens de Kick off op donderdag 27 september vertellen we u alles over de wetgeving, toezicht & handhaving en wat de CleanCampagne hierin voor ú kan betekenen. Vergeet niet om u aan te melden!


Donderdag 27 september
EnergyBarn, Zernikelaan 17 in Groningen

 

 

Programma

14:30 – 15:15 uur
Energiemarkt
Begin de Kick off met de energiemarkt! Met een kop koffie of thee in uw hand maakt u kennis met de energieadviseurs, wint u informatie in voor uw bedrijfsspecifieke situatie en/of kunt u zich inschrijven voor een energiescan van uw bedrijf.
15:15 – 15:30 uur
Opening
De Kick off wordt geopend Energy Valley Topclub en Jan-Willem Lobeek van de Natuur en Milieufederatie Groningen.
15:30 – 15:45 uur
Maatregelen
Floris van Dijk van de Omgevingsdienst Groningen geeft een overzicht van de huidige energiewetgeving, de ontwikkelingen hieromtrent en toezicht en handhaving van de energiewetgeving.
15:45 – 16:00 uur
De CleanCampagne
Projectleider van de CleanCampagne Janneke Wolkorte laat concreet zien wat de CleanCampagne inhoudt. Zo weet u precies welke stappen uw bedrijf doorloopt en welke voordelen u ervaart wanneer u meedoet met de CleanCampagne.
16:00 – 16:15 uur
Praktijkervaring
Van ondernemer tot ondernemer. Een Groningse voorbeeldondernemer vertelt over de voordelen van een duurzamere bedrijfsvoering.
16:15 – 16:30 uur
Financiering
Mogelijk komt u in aanmerking voor subsidies of regelingen wanneer u energiemaatregelen treft. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland vertelt u hier meer over.
16:30 – 17:00 uur
Borrel
En uiteraard kunt u met een hapje en een drankje naborrelen op de energiemarkt.