Ondernemers en bedrijven investeren in Zonnepark Vierverlaten

Ondernemers en bedrijven kunnen nu investeren in zonnepanelen op het Groningse Zonnepark Vierverlaten. Via crowdfunding verstrekken zij een lening aan lokale energiecoöperatie Grunneger Power om te investeren in de panelen. Met de aanschaf van 10 zonnepanelen (à €3.500,-) wekt de ondernemer 11.500 kWh Groningse stroom op en verdient hij €875,- in 5 jaar. Door de eenmalige zomeractie wordt het voor bedrijven nog makkelijker om bij te dragen aan de verduurzaming van Groningen.

Ieder bedrijf en elke ondernemer kan meedoen. Zij verstrekt een lening aan Grunneger Power en ontvangt jaarlijks een rente van 5%, gedurende 5 jaar over haar inleg. De opbrengst van de investering is gegarandeerd en dus onafhankelijk van de zonopbrengst en de stroomprijs. Voor zowel particulieren als voor bedrijven was het eerder al mogelijk om voor 15 jaar te investeren in het park. Op deze manier werden meer dan 3.000 zonnepanelen verkocht.

Investeerders kunnen hun zonnepanelen zelf uitkiezen op het park. Jaarlijks organiseert Grunneger Power momenten waarop zijn hun panelen kunnen bekijken.

Over Zonnepark Vierverlaten
Zonnepark Vierverlaten is met 7.777 panelen één van de grootste zonneparken in Nederland, dat in handen is van bewoners en bedrijven. Het park biedt de mogelijkheid om te investeren in zonnepanelen, zonder dat deze op het eigen dak liggen. Grunneger Power ontwikkelde dit zonnepark vlakbij Hoogkerk, samen met de Gemeente Groningen en ENGIE. Meer informatie over investeren in het Zonnepark Vierverlaten is te vinden op: www.grunnegerpower.nl/zonnepark-vierverlaten-bedrijven.